Palvelut

Yksityishenkilöiden oikeudelliset peruspalvelut. Selvitän asioita sitä mukaan, kun niitä tulee vastaan.

Reunaehdot:

Tarjolla ei ole kahta todistajaa, koska olen yksi henkilö. Kuka tahansa laissa mainitut ehdot täyttävä henkilö voi toimia todistajana, joten monelta löytyy todistaja(t) naapureista, tuttavista tai harrastus- tai työkavereista. Oikeudellista asiantuntemusta ei vaadita. Todistaja todistaa allekirjoitusten asianmukaisuuden. Jos haluaa ns. talon puolesta kaksi todistajaa, voi vapaasti ottaa yhteyttä toiseen tahoon. Palveluntarjoajia on useita. Ihmiset joutuvat vertailemaan niitä eri ominaisuuksien suhteen. On myös lakimiehiä, joilla ei ole varaa toimistoon tai toimistohenkilökuntaan. Toisaalta en laskuta maltaita.

Ensisijaisesti laadin asiakirjoja. En siis todista ihmisten itse laatimia asiakirjoja. En halua olla asiakirjan validointileimasin kirjoittamalla todistajan nimen yhteytyyn ammatiksi lakimies. Kts. myös edellinen kohta eli todistamiseen ei vaadita oikeudellista asiantuntemusta ja jos todistajista on pula, asiakirjan laatimista voi pyytää asianajo/lakiasiaintoimistolta, josta löytyy kaksi todistajaa. 

Pyrin tekemään asiat mahdollisimman hyvin ja oikein. Olen nipo yksityiskohtien suhteen. Asiat jäävät helposti vaivaamaan minua. En ole kuitenkaan täydellinen. mutta en katso asioita tahallisesti läpi sormien. Olen kiinnostunut asioiden ymmärtämisestä mahdollisimman hyvin ja perusteellisesti.

Yritän laatia mahdollisimman selkeitä ja helppolukuisia asiakirjoja. 

Testamentti ja edunvalvontavaltuutus kannattaa laatia hyvissä ajoin, kun on vielä oikeustoimikelpoinen. Moni herää kuitenkin asiaan vasta sitten, kun on enää kiikun kaakun tai ei ollenkaan oikeustoimikelpoinen. Silloin on liian myöhäistä.Testamentin voi esimerkiksi aina muuttaa tekemällä uuden ja edunvalvontavaltuutuskaan ei ole lopullinen.

Avioehto voi olla avio-oikeuden täysin poissulkeva, jolloin kumpikin vain kerää omat kimpsut ja kampsut, tai esimerkiksi avio-oikeuden vain perintönä tai testamentilla saadun omaisuuden osalta poissulkeva.

Perukirja on vainajan viimeinen veroilmoitus ja perintöverotuksen perusta. 

1. Ensin varmistetaan, että kaikki asiakirjat ovat olemassa. Vainajan virkatodistusten pitää esimerkiksi muodostaa katkeamaton sarja 15-vuotiaasta lähtien. Seurakuntien/rekisterien jäsenyyksissäkään ei saa olla kuukausien tai vuosien  aukkoja. Lisäksi pitää olla muut vaadittavat virkatodistukset tai siviilirekisteriotteet. Samoin omaisuuden ja velkojen arvioinnin tulee perustua asiakirjoihin.

2. Sitten vasta määrätään perunkirjoituksen aika ja paikka, joista ilmoitetaan hyvissä ajoin

Toisinaan sitä voi jäädä pyörimään kehää ajatustensa kanssa. Silloin on hyvä saada uutta näkökulmaa ja uusia ajatuksia.Tässä voin ainakin auttaa. Ehkä voin auttaa muutenkin. Siitä voi olla varma, että en vastaa, että olen hoitanut juuri tämän asian kymmeniä kertoja aiemmin, mutta olen hyvä etsimään tietoa ja kysymään tarvittaessa asioista. Saatan siten myös osata auttaa suuremmassakin määrin.