Blogitekstit

Sticky Post 23 tammikuun, 2023 admin 0 Comments

Kävin viime viikolla blogitekstit läpi ja ajattelin kirjoittaa siitä muutamia huomioita.

Ensinnäkään en tarkistanut tekstien tausta-aineistoa, mikä tarkoittaa, että lainsäädäntö on saattanut muuttua. Blogitekstit ovat enemmänkin katsaus kirjoitusajankohdan tilanteeseen sellaisena, kuin se minun näkökulmastani oli. Lakeihin erikoistunut henkilö voisi nähdä ne ehkä toisin jonkun sellaisen tausta-aineiston valossa, jota en ole omassa kirjoituksessani ottanut huomioon. Toivon niiden kuitenkin antavan jonkinlaisen yleiskuvan asiasta. Monesti mukana on esimerkiksi pykäläviittauksia, jolloin jokainen voi tarkistaa Finlexistä, onko pykälä muuttunut.

Toisekseen teksti oli minustakin välillä hiukan sekavaa. Mietin, mitäköhän olen tarkoittanut. Yleensä onnistuin muistamaan, mutta aina en. Tämä on seurausta mm. siitä, että yritin tiivistää paljon asiaa lyhyeen tekstiin. Tällöin paljon myös jäi tekstin ulkopuolelle. Yritin saada mukaan olennaiset asiat, mutta aina en onnistunut. Samalla typistäminen johti asioiden niputtamiseen, mikä teki ne osaltaan epäselviksi. Toisinaan pohjalla oleva laki tuntui epäselvältä.

Tämänkin takia asiaan on hyvä perehtyä uudelleen ajan kanssa, kun on aihetta. Blogitekstejä ei voi sinällään pitää viimekätisenä ohjenuorana, vaikka ne välillä ovat varsin yksityiskohtaisia. Haluan vielä erikseen korostaa tätä. Ne eivät korvaa yhteydenottoa lakimieheen, joka perehtyy jokaiseen yksittäistapaukseen ja kulloiseenkin tilanteeseen erikseen. Tarkoitus on yrittää antaa yleiskuva eri asioista.

Lopuksi, huomasin, että teksteihin on jäänyt kirjoitusvirheitä vaikka kuinka. Tätä voin puolustella vain sillä, että teksti vilisee minulla monesti kirjoittaessa silmissä ja jotkut kirjaimet esimerkiksi näyttävät samalta. Pahoittelut.