Puhelin

6 marraskuun, 2023 admin 0 Comments

Mietin tässä omaa puhelinkäyttäytymistäni. Yritän olla kohtelias ja ystävällinen, varsinkin soittaessani henkilölle, josta en tiedä etukäteen. Käytän paljon konditionaalia. Yritän olla olematta uhkaava tai hyökkäävä tai vaativa ja hoitaa asian mahdollisimman pehmeään sävyyn.

Varsinkin puhelimeen vastatessa moinen asenne ei kuitenkaan kannata, vaikka se soittaessa yleensä toimiikin, sillä sitten toinen osapuoli tulkitsee tossukaksi eikä ystävälliseksi. Tuntuu, että nykymaailmassa pitää vaatia ja olla jopa aggressiivinen ja osata myös vastata tällaiseen käytökseen. Minussa se herättää lähinnä paniikkia ja saa menemään lukkoon.

Kun olen sisäistänyt asian tarpeeksi hyvin, pystyn vastaamaan aggressiiviseenkin kommunikointiin, joka ehkä johtuu henkilön omasta epävarmuudesta ja halusta saada ratkaisu heti. Parempi ratkaisu kuitenkin syntyy ajan kanssa. Aivot ikään kuin rentoutuvat ja alkavat toimimaan ja pystyy etsimään ratkaisua loogisesti.

Tämä tuli mieleen, kun seurasin henkilöä, joka vastasi ammattinsa puolesta puhelimeen. Hän osasi pelata itselleen aikaa selvittää asiaa ja miettiä asiaa olemalla samalla ystävällinen. Se on jotain, mitä minun pitäisi oppia. Ihan vain tiedoksi, jos joku harkitsee soittavansa.